SUOMEKSI

Viisikielisten viulujen taikaa parhaimmillaan!

”En ennen tätä konserttia ymmärtänyt mitä todellinen duosoitto on. Heillä oli muusikkoina uskomaton yhteys toisiinsa koko keikan ajan.”

Veikko Halmetoja, galleristi ja taidekriitikko

Kahden viisikielisen hybridiviulun yhtye Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala on akustinen kokoonpano, joka kuulostaa soittajamääräänsä suuremmalta, mahtuu pieneen tilaan eikä tanssittavuuttakaan musiikista puutu!

Duon soittajat ovat alansa huippua ja virtuoottisuudessaan musiikkia voi kuvata myös kamarikansanmusiikiksi. Yhtyeen ohjelmisto koostuu suomalaisten arkistojen helmistä, jotka yhtye on sovittanut näköisekseen sekä koti- ja ulkomaisilta kollegoilta tilatuista sävellyksistä, joissa duon ilmaisu laajenee entisestään.

”Itkin, nauroin ja ostin levyn. Huikeat mimmit, yksi elämäni parhaista klubikeikoista evö!”

Rosa Meriläinen, kirjailija

Yhtye on konsertoinut Suomessa laajasti ja ulkomailla yhtye on esiintynyt Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa sekä Pohjoismaissa. Vuonna 2019 duo esiintyi WOMEX-maailmanmusiikkimessuilla virallisena showcase-artistina, joka valittiin yli tuhannen hakijan joukosta. 

Duon toisen levyn julkaisi vuonna 2018 saksalainen Nordic Notes levy-yhtiö. Ensilevynsä ‘Tyttörinki’ duo julkaisi vuonna 2012. Samana vuonna yhtye voitti Konsta Jylhä -kilpailun perinnesarjan I:n palkinnon sekä sai erikoismaininnan perinnetuntemuksesta. Vuoden 2020 Etnogaalassa yhtye sai Vuoden ilmiö erityismaininnan hiilidioksidipäästöttömistä pyöräkiertueistaan.

”Perinnetuntemus ja vahva oma ääni yhdistyvät duon soitossa ja mikä virkistävintä, turha krumeluuri on vältetty. Soitossa kyse tuntuu olevan musiikista; menosta ja poljennosta.”

Amanda Kauranne, Kansanmusiikin ilta, YLE 1

Lisätietoa:

Keikat
Tutustu keikkakalenteriimme

EPK – electronic press kit
Lataa täältä lavakartta, pressimateriaalia jne